top of page

RIDDERS

De favoriet onder onze spektakelshows zijn de ridders! Jongens en meisjes veranderen in een prins, prinses, ridder of jonkvrouw tijdens ons riddertoernooi. En wat dacht u van uzelf? Het kan goed zijn dat u één van onze ridders gezien heeft in het vroegere Land van Ooit.
Al meer dan 25 jaar hebben wij ervaren in het opvoeren van shows waar theater en spektakel bij elkaar komen. De warme stem van de spreekstalmeester neemt u even mee naar de Middeleeuwen. Galopperende showpaarden, stoere stuntruiters samen met een cast professionele acteurs zorgen ervoor dat u in het verhaal wordt gezogen.

 

Er zijn meerdere keuzemogelijkheden voor de riddershows. 'The Royal Quest' is het grootste toernooi. De kleinere variant van het riddertoernooi is 'The battle'. Het is ook mogelijk om uw hele evenement om te toveren in de middeleeuwen. Voor de invulling hebben we activiteiten zoals spellencircuits, roofvogeldemonstraties, muzikale acts, marktkraampjes in stijl en een heus middeleeuws tentenkamp. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de aankleding van uw locatie. De mogelijkheden zijn oneindig.

THE ROYAL QUEST

The Royal Quest

Haal dit grootse riddertoernooi naar uw locatie!  Deze interactieve show neemt het publiek mee terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Maar liefst 4 ridders en hun eigen 4 schildknapen gaan de strijd met elkaar aan om de hand van een mooie jonkvrouw. Alleen de allerbeste ridder krijgt deze eer.  Ze starten met de 'proeven van bekwaamheid' waarin ze o.a. appels klieven, speer werpen en ringsteken. Na deze proeven daagt de winnaar een tegenstander uit voor het lanssteken. Hierbij vliegen de spaanders letterlijk in het rond! Uiteindelijk zijn intensieve grondgevechten die hierop volgen, beslissend voor de winnaar. Wie krijgt de hand van de jonkvrouw?

Locatie/ruimte
50 x 15 meter 

       

Cast & Crew

4 Ridders

4 Showpaarden 

1 Spreekstalmeester 

4 Schildknapen 

2 Stagehands  

1 Audiotechnicus 

Lengte show

45 minuten 

                 
Techniek
Standaard geluidsinstallatie inbegrepen           
 

Decor

Standaard piste + rekwisieten voorstelling

Standaard informatie show 'The Royal Quest'

The Battle

THE BATTLE

Twee ridders te paard. Het lijken in eerste instantie vrienden maar er kan er slechts één de winnaar zijn. In The Battle strijden twee koene ridders samen met hun schildknapen voor eer en roem. Eerst leggen de ridders 3 proeven van bekwaamheid af: Lans, speer en zwaard. Met de proeven van bekwaamheid tasten zij elkaar krachten af. Daarna gaan ze elkaar met de lans te lijf, waarmee de winnaar in een grondgevecht wordt bepaald. Nadat één van de ridders zwaar wordt geraakt, lijkt de strijd ten einde te zijn. Gaat hij zich overgeven?

Locatie/ruimte

40 x 12 meter 


Cast & Crew

2 Ridders 

2 Showpaarden 

1 Spreekstalmeester

1 Gebochelde 

1 Schildknaap 

1 Audiotechnicus 
 

 

Lengte show 

25 minuten

 

Techniek 

Standaard geluidsinstallatie (inprik) inbegrepen

 

Decor
Standaard piste + rekwisieten voorstelling 

 

Standaard informatie show 'The Battle'

UW EVENEMENT IN RIDDERSTIJL

THEMA RIDDERS

Wij denken graag met u mee om van uw evenement een grandioos succes te maken. Onze event specialisten stellen aan de hand van uw wensen een uniek maatwerkproduct samen. Denk hierbij aan de invulling van uw evenement, het programma, entertainment
(shows en acts), aankleding, PR, kleding etc. Kom een kop koffie drinken op ons kantoor in Hilversum of kom bij ons langs op
onze trainingslocatie in Breda. 

Ridders te paard
De gele ridder in actie
De gebochelde heeft zijn dag niet...
De rode ridder in actie
bottom of page