top of page

FILMPAARDEN

In onze stallen staan diverse hoofdrolspelers uit films, commercials, televisieprogramma's en videoclips. Elk paard heeft zijn eigen karakter en specialiteiten. Zij worden tijdens opnames begeleidt door ervaren stuntcoördinators en animal handlers. Horse Creatives heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van filmpaarden!

Doordat de filmpaarden goed worden getraind, zijn ze bomproef. Bewegende camera's, kranen en grote stellingen zijn voor hen geen gevaar. Er wordt getraind met vuur, rook, diverse soorten wapens, menigten publiek en lawaai. Daarnaast kunnen ze op commando steigeren, knielen, liggen en andere trucs. 

In overleg met onze stuntcoördinator wordt er (na een script breakdown) een 'hippisch plan' opgesteld. In dit plan schrijven wij een advies en staat omschreven hoe de inzet van de paarden gaat verlopen tijdens de opname. Een aantal onderwerpen die hierin voorkomen zijn: locaties, voorzieningen, tijdsduur, pauzes, ruiters/acteurs/performers, stunts, speciale handelingen, logistiek en het veiligheidsplan. Veiligheid en diervriendelijkheid tijdens opnames staan bij ons altijd voorop. 

Benieuwd naar ons portfolio? Klik dan hier voor een aantal video's. U bent ook van harte welkom om een kop koffie te drinken en de filmpaarden in het echt te ontmoeten.

Onze bekendste hoofdrolspelers kunt u hieronder vinden. Maar er is ook veel opkomend talent: hengsten, merrie's, ruinen en veulentjes in alle maten, kleuren en leeftijden.

Hoofdrolspelers
bottom of page